Kilpailukausi 2014

Hannu taisteli SM-hopealle

Rallisprintin SM-sarjan päätös osakilpailu ajettiin 27.9.2014 Nilsiän maisemissa. Nopeavauhtisella sorapätkällä oli pituutta 4,4 km, joka oli kolmen eri tyyppisen tien yhdistelmä. Kilpailu saatiin ajaa syksyisessä mutta aurikoisessa säässä, läpi yön jatkuneen sateen jälkeen.

Ensimmäisen kierroksen aika riitti neljänteen sijaan. - Reitin alkuosuus oli tosi liukas ja heti ensimmäisessä mutkassa mentiin pitkin ojan pohjaa. Muutenkin ajo oli yhtä pumppailua, mutta muuten reitti oli tosi mahtava. Ajetaan vielä toinen kierros ja katsotaan sen jälkeen mihin tulos riittää, tuumi Hannu tauolla.

Toisella kierroksella Hannu paransi aikaansa lähes neljä sekuntia ja sai pidettyä neljännen sijan, joka oikeutti SM hopeamitaliin. - Toisen kierroksen ajoon olen melko tyytyväinen ja tämä neljäs sija on taisteluvoitto tällä meidän kakkosautolla. Hyvin menneet SM-sarjan asfalttikilpailut kannustivat ajamaan myös sorakisat. Ensin Future-Cup asfalttisarjan nelivetoisten voitto ja nyt Rallisprintin SM-hopeaa. Ei näitä joka vuosi tule, kauden menestys on hyvä palkinto koko tiimille ja yhteistyökumppaneille, Hannu kiittelee.

Kilpailun tulokset http://www.oopsware.org/Sprint914/NilUaspr2709res.htm

Sarjan loppupisteet löytyvät https://www.facebook.com/RallisprintSm

Nilsiän TV lähetys MTV3 Maxilla torstaina 9.10.2014 klo 19.00

Incar lisätty videoihin

Mäki-Ikola Motorsport kiittää kaikkia mukana olleita taustajoukkoja sekä yhteistyökumppaneita kilpailukaudesta 2014.

 

 

 

SM-sarja jatkui soralla

Rallisprintin SM-sarjan kauden ensimmäinen sorakilpailu ajettiin 14.9. Hausjärvellä. Puujaanlenkillä oli pituutta 5,7 km reitin ollessa vauhdikas ja hyväpintainen.

Hannu lähti kilpailuun teamin kakkosautolla ja edellisestä sorakilpailusta oli kulunut jo neljä vuotta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli sijalla 5. -Olipahan vaikea eka kierros, kyllä neljän vuoden jälkeen on outoa ajaa soralla. Jarrutuspaikat ja muutenkin ajo oli ihan hakusessa. Tämä meidän kakkosauto on tällainen N+ vireinen ja tehoa puuttuu, mutta koitetaan päästellä toinen kierros paremmin, tuumasi Hannu tauolla.

Toisella kierroksella aika parani lähes kuusi sekuntia ja sijoitus nousi neljänneksi. -Toinen kierros tuli jo paremmin, mutta paljon on vielä parantamisen varaa. Sijoitukseen olen tyytyväinen ja tästä on hyvä lähteä parin viikon päästä mitalijahtiin Nilsiään. Tämän päiväinen reitti oli tosi hieno ja vaativa, parhaimpia sorapätkiä Suomessa, totesi Hannu kisan jälkeen.

SM pisteissä Hannu on 4/5 osakilpailun jälkeen nelivetoisissa sijalla 2.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint914/HausSpr1409res.htm

Hausjärven TV lähetys MTV3 Maxilla torstaina 25.9.2014 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Neliveto Cupin mestaruus Hannulle

Future Cupin kauden 2014 viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Levin hienoissa maisemissa 29-30.8.2014. Perjantain reitti ajettiin aikaisemmilta vuosilta poiketen vastapäivään ja lauantaina perinteisesti myötä päivään. Reitillä oli pituutta
n. 2470 m.

Perjantain ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli toisena vain 0,08 sekuntia kärjestä. Toisella kierroksella aika ei parantunut, mutta Hannu sai silti pidettyä kakkossijan, jolla Hannu sai melkein varmistettua Cup voiton. -Ensimmäinen kierros tuli hieman varovaisesti, myös vaihteiden näyttö "sekoili" joka hieman häiritsi ajamista. Onneksi ensimmäisen kierroksen aika riitti ja sain pidettyä kakkossijan. Tämä oli kuin voitto tänään, koska huomenna mestaruuteen riittää pelkkä starttaaminen viivalta, jutteli tyytyväinen mies kisan jälkeen pilke silmäkulmassaan.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint814cc/LeviSpr2908res.htm

Lauantaina aamu valkeni koleana mutta poutaisena. Tiimi oli hyvin nukutun yön jälkeen valmiina sarjan viimeiseen kilpailupäivään. Pientä sydämen tykytystä aiheutti auton käynnistäminen. Auto ei käynnistynyt tulppien vaihdon jälkeenkään. Vika löytyi akusta ja lisävirralla auto käynnistyi.

Hannu oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä. -Ihan hyvä kierros vaikka ajatukset olivatkin muualla. Autossa kaikki ok. Ajetaan vielä toinen kierros varman päälle ja se on siinä, totesi Hannu tauolla.

Toisen kierroksen jälkeen Hannu pääsi juhlimaan vuoden 2014 Future Cupin nelivetosarjan mestaruutta. -Tulin toisen kierroksen fiilistellen ja terveisiä heilutellen, koska mestaruus oli taskussa. Kulunut kausi on ollut todella hieno. Viisi voittoa sarjassa ja kisoissa kaikki on toiminut, auto, tiimi ja kuljettaja. Paljon on töitä tehty ja arvostan tämän voiton todella korkealle, jopa vuonna 2001 voittamani rallisprintin SM-kultamitalin tasolle, kertoi erittäin iloinen Hannu kiiruhtaessaan palkintojen jakoon ja shampanjan suihkutukseen.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint814cc/LeviSpr3008res.htm

Sarjan lopputulokset http://www.futurecup.fi/future-tulokset2014.pdf

Levin TV-lähetys MTV3 Maxilla perjantaina 12.9.2014 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

 

Kakkossija Parkanosta

Rallisprintin SM-sarjan toinen asfalttiosakilpailu ajettiin Parkanossa 16.8.2014. Reitti oli tuttu edellisiltä vuosilta ja sillä oli pituutta 2700 m. Oulussa vaivanneen käyntihäiriön vuoksi autoon vaihdettiin viikolla puola, mutta tämä ei auttanut. Autoa käytettiin penkissä, jossa huomattiin yhden suuttimen olevan rikki. Suuttimien vaihdon jälkeen käyntihäiriö hävisi ja Hannu pääsi lähtemään Parkanon osakilpailuun.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannun aika riitti toiseen sijaan. -Ekan kierroksen loppuosa tuntui liukkaalta, varsinkin pihankierrot ja viimeinen takapiikki risteys tuli huonosti. Auto toimi hyvin ja toiselle kierrokselle koetetaan parantaa aikaa, Hannu kertoi tauolla.

Toisella kierroksella ajat paranivatkin, mutta sijoitus pysyi toisena vain 0,17 sekuntia voittajasta. -Toinen kierros tuli muuten hyvin, paitsi viimeisessä takapiikissä töpeksin jälleen. Niukka tappio tuli, mutta tämä on niin pienestä kiinni, Hannu kertoi kisan jälkeen.

Auto käydään läpi ennen ratkaisevia Future Cupin päätöskisoja. SM pisteissä Hannu on 3/5 osakilpailun jälkeen nelivetoluokassa sijalla 2.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint814bbb/ParkSpr1608res.htm

Parkanon TV-lähetys MTV3 Maxilla torstaina 28.8.2014 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Tuplavoitot Oulusta

9-10.8.2014 kurvailtiin Future-Cupin tuplaviikonloppu Oulussa Kiimingin Yrityspuistossa. Reitit olivat tuttuja edellisiltä vuosilta, lauantaina pituutta oli 2420 m ja sunnuntaina 2610 m, loppuosan ollessa molempina päivinä sama.

Tiimi on tehnyt paljon töitä Imatran jälkeen mystisen käyntihäiriön löytämiseksi. Imatralla vaivanneen käyntihäiriön syy löytyi bensapuolelta.

Lauantaina oli sateenuhka päällä ja Hannu päätti ajaa heti ensimmäiselle kierrokselle huippuajan, onnistuen siinä. Heti kierroksen jälkeen taivas repesi ja toisella kierroksella ei ollut mahdollisuutta enää aikaparannuksiin. Näin Hannulle kauden 4. osakilpailuvoitto 1,40 sekunnin erolla kakkoseen. -Radan alkuosa tuntui liukkaalta mutta loppua kohden pito parani ja ajokin tuli puhtaammin. Koska sadetta oli luvattu, yritin iskeä ensimmäisellä kierroksella ja se onnistui. Toisella kierroksella testattiin saderenkaita ja ne toimivat hienosti.  Muuten ajoin varman päälle, koska keli oli liukas, kertoi Hannu tyytyväisenä kilpailun jälkeen. Autossa ilmeni jälleen ongelma, kyseessä on luultavasti puolavika. Auto kävi siirtymillä kolmella pytyllä, mutta kisatapahtumassa se ei haitannut.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint814/LakSpr0908res.htm

Sunnuntaina reitti kerkesi kuivua ennen kisan alkua, melkein koko yön jatkuneen sateen jäljiltä. Ensimmäiselle kierrokselle Hannu tykitti pohja-ajan. Toisella kierroksella aika ei parantunut, mutta ensimmäisen kierroksen aika kesti muiden kirityksen ja näin Hannulle 0,28 sekunnin erolla 5. osakilpailuvoitto. -Ensimmäisellä kierroksella tein pari ajovirhettä, mutta silti tuli selvät pohjat. Auto rökää edelleen siirtymillä, mutta reitillä toimi puhtaasti. Kierrosten välillä oli erittäin pitkä tauko ja ajofiilis ehti siinä herpaantumaan kisan liikaa venyessä. Onneksi ekan kierroksen hyvä veto riitti tänään kisan voittoon, Hannu kommentoi palkintojen jaon jälkeen.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint814/LakSpr1008res.htm

Sarjatilanne 8/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2014.pdf

Oulun TV-lähetys MTV3 Maxilla torstaina 21.8.2014 klo 18.00.

Hannu lähtee nelivetocupin johdossa sarjan päätösosakilpailuihin, jotka ajetaan Levin upeissa maisemissa elokuun lopussa.

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Käyntihäiriöt sotkivat Imatran viikonlopun

Future Cupin 5. ja 6. osakilpailut kaasuteltiin Imatralla 5-6.7.2014. Kilpailu ajettiin valtatie kuuden tuntumassa, Kerta Talon ympäristössä ja reitillä oli pituutta 2,3 kilometriä. Rata oli kaikille uusi, koska Imatralla ei ole aikaisemmin ajettu Future Cuppia.

Lauantain kisa alkoi klo 15.00 ja kisa saatiin ajaa hienossa kesä säässä. Ensimmäisellä kierroksella Hannu ajoi jaetulle 4. sijalle oikeuttavan ajan. Autossa ilmeni reitin alkuosuudella mystisiä käyntihäiriöitä ja vikaa etsittiin tauolla. -Auto sammui hetkellisesti kaksi kertaa, ajorytmi hieman sekosi tämän takia, muutenkin reitin loppuosuus tuntui huimalta, jutteli Hannu tauolla.

Toisella kierroksella Hannu paransi hieman aikaansa, joka riitti viidenteen sijaan. Mystiset käyntihäiriöt autossa jatkuivat. -Autosta katosi tehot samoissa vasemmalle kääntyvissä mutkissa, sen jälkeen auto pelasi, mutta ajoin yhden ysikympin pitkäksi ja se oli siinä tämän päivän kisa. Yritetään etsiä mystistä vikaa illalla ja koitetaan huomenna paremmalla onnella, kertaili Hannu kisan päätteeksi.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint714/ImatraSpr0507res.htm

Sunnuntaina kisa saatiin ajaa vielä helteisemmässä säässä. Reitti oli sama, mutta se ajettiin toisin päin kuin lauantaina. Huolto oli tehnyt muutamia muutoksia illan ja yön aikana autoon. Ensimmäiselle kierrokselle Hannu kellotti neljänneksi nopeimman ajan. -Autosta hävisi jälleen tehot kahdessa ensimmäisessä vasemmalle kääntyvässä mutkassa. Parannettavaa jäi vielä myös ajollisesti toiselle kierrokselle, jutteli pettynyt Hannu tauolla.

Toisella kierroksella Hannu epäonnistui lähdön jälkeisessä vasurissa ja joutui peruuttelemaan. Autosta myös hävisi tehot turbon letkun irtoamisen vuoksi ja näin Imatra oli suuri pettymys tiimille. -"mie romahin" täälä Imatralla, kertaili Hannu viikonlopun kisan jälkeen.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint714/ImatraSpr0607res.htm

Sarjatilanne 6/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2014.pdf

Imatran TV-lähetys MTV3 Maxilla 17.7.2014 klo 18.00

Viiden viikon kuluttua 9-10.8. Future Cup jatkuu Oulussa ja näin tiimillä on aikaa huoltaa ja korjata auto kuntoon.

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Future Cup sarja jatkui Iso-Syötteen upeissa maisemissa

Juhannuksena 19-20.6.2014 ajettiin Future sarjan 3. ja 4. osakilpailut. Reittinä oli Iso-Syötteen perinteinen mäkikisa, joka kuului 10 vuoden tauon jälkeen asfaltti sarjaan. Reitillä oli pituutta 2,3 km ja korkeuseroa 175 m. Viikkoa ennen kisaa autossa todettiin penkityksessä ongelmia ja tiimille tuli yllättäen ylimääräistä ohjelmaa. Kannentiivisteen vaihdon jälkeen vika korjaantui ja tiimi pääsi Iso-Syötteelle ajamaan tärkeistä sarjapisteistä.

Torstai aamu valkeni pilvisenä ja koleana. Harjoitukset alkoivat klo 8.00 ja näin autoa päästiin testaamaan remontin jälkeen. Hannu ajoi ylös kerran ja auto toimi moitteettomasti. Kaikki oli valmista iltapäivän kilpailuun.

Ensimmäiselle kierrokselle Hannu latasi pohja-ajan, joka oli myös uusi rataennätys. - Auto pelasi hienosti ja vielä kun tuli uusi ennätys on tästä hyvä jatkaa toiselle kierrokselle. Rengas piti yllättävän hyvin, vaikka on näin kylmää.

Toiselle kierrokselle Hannu ajoi nopeimman ajan, vaikka jäikin ensimmäisen kierroksen ajasta 0,31 sekuntia. Näin ollen ensimäisen kierroksen aika riitti koko kisan voittoon. - Toinen kierros tuli omasta mielestä hyvin, mutta silti aika oli huonompi. Onneksi ekan vedon aika riitti voittoon ja saatiin täydet sarjapisteet, kertoi tyytyväinen Hannu varikolla.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint614/PudasSpr1906res.htm

Perjantaina eli Juhannusaattona kisat jatkuivat tuulisessa ja erittäin koleassa säässä.

Hannu oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena 0,3 sekuntia kärjestä jääneenä. - Nopeat ja pitkät mutkat tuntuivat liukkailta ja lähtökin vähän epäonnistui, mutta yritetään iskeä toisella kierroksella.

Toisella kierroksella aika ei parantunut ja näin Hannu putosi kisassa kolmanneksi, jääden voittajalle 0,3 sekuntia ja kakkostilasta 0,03 sekuntia. - Todella tiukkaa oli jälleen. Toisella kierroksella tein pari ajovirhettä ja se oli siinä. Hyvät pisteet saatiin kuitenkin tältä reissulta, paremmat kuin odotin, jutteli Hannu valmistautuessaan Juhannuksen viettoon.

Reitin rataennätys ajettiin myös perjantaina uusiksi Anssi Rytkösen toimesta.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint614/PudasSpr2006res.htm 

Sarjatilanne 4/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2014.pdf 

Iso-Syötteen TV-lähetys MTV3 Maxilla 3.7.2014 klo 21.00

Seuraavat Cupin osakilpailut ajetaan kahden viikon kuluttua Imatralla 5-6.7.2014

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Hannulle kesäkauden kolmas voitto!

Helatorstaina 29.05 kaasuteltiin Kokkolassa SM-Rallisprintin sarjan toinen osakilpailu. Reittinä oli tuttu Jänismaan teollisuusalueelle rakennettu n. 2,7 km pituinen asfalttipätkä. Vaikka SM-sarja ei tällähetkellä kuulu Hannun kauden ohjelmaan, lähti Team testaamaan kalustoa Kokkolaan ennen seuraavia Future Cupin kisoja, jotka ajetaan Juhannuksena Isosyötteellä.

Ensimmäiselle kierrokselle Hannu ajoi pohjat ja johti kilpailua vajaalla sekunnilla seuraavaan. - Parantamisen varaa jäi vielä toiselle kierrokselle ja koitetahan pitää tämä ykkössija. Muutaman kerran peräpää lähti luisuun mutta se varmaan johtuu kylmästä säästä ja likaisesta radasta, mietti Hannu varikolla.

Toisella kierroksella aika parani yli sekunnilla ja näin kesäkauden kolmas voitto matkasi Ylihärmään. - Radan alkuosuudella jarrutuksessa auto meinasi lähteä lapasesta mutta siitä selvittiin ja kun loppuosuus onnistui hyvin, saatiin hieno tulos jälleen. Nyt autoa huolletaan ja käydään muutamia juttuja läpi ennen seuraavia Cupin kisoja, kertoi tyytyväinen voittaja kisan jälkeen.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint514/KokkoSpr2905res.htm

Kokkolan TV-lähetys MTV3 Maxilla 12.06 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Hannulle täyspotti Future Cupin avausviikonlopusta

Lauantaina 26.04 ajettiin Karkkilassa 2,7 km pituinen rata, joka oli ennen ajamaton reitti. Reitti oli rakennettu Karkkilan teollisuuskylän alueelle ja oli suuremmaksi osaksi aika hidasta. Kisaan starttasi ennätysmäiset 177 kilpailijaa. Kilpailu vietiin läpi aurinkoisessa säässä ja järjestelyt pelasivat mallikkaasti.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli toisena 1,8 sek. kärjestä ja oli tyytyväinen kauden avauskierrokseen. - Sijoitus on ihan hyvä, mutta ero kärkeen aika iso. Ajamattomuus näkyi mutta koitetaan parantaa toisella. Auto toimii hienosti.

Toinella kierroksella Hannu paransi aikaansa lähes 3 sek. ja tuloksena oli ehkä hieman yllättäen kauden avausvoitto.- Hieno avaus kaudelle, toinen kierros tuli hyvin ja ajorytmi alkoi löytyä. Tästä on hyvä jatkaa huomenna Tammisaaressa, kertoi Hannu kisan jälkeen.

Lauantain tulokset http://www.oopsware.org/Sprint414/KaYle.pdf

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Sunnuntaina 27.04 jatkettiin sarjaa toisella osakilpailulla Tammisaaressa tutulla 3,2 km pituisella radalla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu johti kilpailua. Kisa oli todella tiukkaa, sillä 3 nopeinta mahtui 0,19 sek. sisään.- Ensimmäinen kierros oli ehkä hieman liian varovaista mutta silti tuli pohjat. Toiselle kierrokselle jäi vielä parantamisen varaa muutamissa paikoissa, mutta tiukkaa on, jutteli Hannu tauolla.

Toiselle kierrokselle Hannu latasi jälleen pohja-ajan, joka riitti kisan voittoon ja näin kauden toinen voitto matkasi Härmään. - Kierros tuli puhtaasti vaikka lähdössä auto meinasi sammua. Auto toimi jälleen mahtavasti, kertoi erittäin tyytyväinen Hannu kisan jälkeen.

Sunnuntain tulokset http://mut-palvelu.fi/2014/rallisprint/sprint_etmkua/tulosyk.pdf  

Incar lisätty videoihin

Sarjatilanne 2/10 osakilpailun jälkeen http://futurecup.fi/future-tulokset2014.pdf

Tv lähetykset MTV3 Maxilla Karkkila torstaina 8.5. klo 19.30 ja Raasepori torstaina 15.5. klo 19.30

Seuraavat Cupin osakilpailut ajetaan Juhannuksena Iso-Syötteellä.

 

 

 

Future Cup käyntiin ensi viikonloppuna

Hannun 30. kilpailukausi alkaa ensi viikonloppuna Karkkilassa ja Raaseporissa. Tällöin rävähtää käyntiin Future Cup asfalttisarja, johon kuuluu 10 osakilpailua. Yli 500 kisaa urallaan ajanut Hannu lähtee kauteen luottavaisin mielin ja haastamaan kanssakilpailijoitaan tiukkoihin suorituksiin. Kaudella ajetaan myös muutamia kansallisia asfalttikisoja.

Future Cupin osakilpailut 2014

- 26.4. Karkkila

- 27.4. Raasepori

- 19-20.6. Isosyöte

- 5-6.7. Imatra

- 9-10.8. Oulu

- 29-30.8. Levi

Lisää tietoa sarjasta ja kuljettajista löytyy www.futurecup.fi

 

 

 


VAUHDISSA MYÖS MUKANA :

 • POP Pohjanmaa
  Velj. Ala-Talkkari
  Terho Luoma Oy
  Kumho-renkaat
  Suomen Maa-Autot Oy
  Franginkari Oy
  Track Murskaus Kangas Oy
  Turkistarha
  Kari Hakomäki
 • Ylihärmän Säästöpankki
  Seinäjoen Rengaskeskus
  Linja-autoliikenne Lehtonen Oy
  Kuljetusliike M. E Iivari
  Lapuan Autohuolto
  Puutavaraliike ja
  Rakennuspalvelu
  Marko Jussila
  Seinäjoen KTK Oy