Kilpailukausi 2012

Future Cup sarja päätökseen Levin upeissa maisemissa

7-8.9.2012 ajettiin Levillä Future Cup sarjan kaksi viimeistä osakilpailua. Noin 2,7 km pituinen kilpailureitti kiersi Levin keskustan pyöräteitä ja katuja, sisältäen sekä pientä että isoa osuutta.

Perjantain osakilpailuun startattiin klo 16. Perjantain ensimmäiselle kierrokselle Hannu ajoi yli sekunnin pohjat. - Ajollisesti ok, rata tuntui mukavalta ajaa, mutta täytyy yrittää vielä parantaa aikaa, sillä pojat tulevat lujaa takaa.

Toisella kierroksella ajat paranivatkin. Hannu paransi aikaansa 0,41 sekuntia, mutta se ei riittänyt kilpailun voittoon, sillä Anssi Rytkönen nousi edelle ja Hannu jäi toiselle sijalle. - En vain saanut pidettyä kärkipaikkaa hallussa, harmistunut Hannu kertoi kisan jälkeen. Lauantaille jäi vielä parannettavaa.

Lauantaina aloitettiin kisaamaan samalla radalla klo 12. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli jälleen kärkipaikalla 0,45 sekunnin erolla seuraavaan. - Alussa vauhtisuoran jälkeinen vasuri meinasi mennä pitkäksi, mutta sain auton juuri ja juuri kääntymään. Muutenkin ajossa tuntui olevan yliyrittämistä. Täytyy rauhoittaa ajoa toiselle kierrokselle, Hannu kommentoi tauolla.

Toiselle kierrokselle Hannu lähti voittamaan kauden päätös kisaa, mutta ajan parantuminen 0,10 sekunnilla ei riittänyt, vaan Jari Lamminsivu nousi voittoon. - Lähdin voittamaan päätös kisaa, mutta pari ajovirhettä sekä lopussa auton etupäästä kuulunut epämääräinen ääni vaikuttivat ajoon. Ilmeisesti etulukko hajosi, Hannu kertoi päätöskisan palkintojen jaon jälkeen.

Future Cupin loppupisteissä Hannu oli 6. ja sarjan voitto matkasi Kimmo Vierolle Isokyröön. Onnittelut Viero Motorsportille.

Joukkuekilpailussa Team Mäki-Ikola Ky oli 4. Joukkueessa ajoivat Kimmo Viero, Petri Jussila ja Hannu Mäki-Ikola.

Alla linkki sarjan lopputilanteeseen

http://www.futurecup.fi/future-tulokset2012.pdf

Alla linkki joukkuekilpailun lopputilanteeseen

http://www.futurecup.fi/future-tulokset2012-joukkuekilpailu.pdf

Perjantain tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint912/RoiSpr0709res.htm
Lauantain tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint912/RoiSpr0809res.htm

HUOM! TV lähetykset MTV3 Maxilla Levi 1 pe 21.9. klo 20.00 ja Levi 2 pe 28.9. klo 20.00

Hannulle kakkossijat Oulusta

18-19.8.2012 kaasuteltiin Future Cup-sarjan 6. ja 7. osakilpailut Oulun Jäälin Yrityspuistossa. Rata oli n. 2,5 km pituinen ja luonteeltaan melko hidas. Lauantain kisa saatiin ajaa lämpimässä kesä säässä, mutta sunnuntaina keli oli jo syksyisen viileää.

Lauantaina ensimmäisen kierroksen Hannu sai uusia (paali oli siirtynyt oleellisesti paikaltaan) ja uusinnassa Hannu kellotti yleisen toiseksi nopeimman ajan. -Olin jo vaihtanut ajohaalarit pois ja auto nostettu pukeilleen, kun tultiin sanomaan, että saan uusia. Tuli vähän kiirus takaisin lähtöviivalle, mutta onneksi kerkesin. Reitti on mun mielestä tehty liian hitaaksi, koska ykkösvaihdetta joutuu käyttämään monessa paikassa, Hannu kertasi ekan kierroksen tapahtumia varikolla.

Kilpailu venyi lauantaina todella pitkäksi ja toisen kierroksen Hannu pääsi ajamaan vasta klo 21 jälkeen. -Kun näin kauan joutuu odottamaan ajovuoroaan, vire pakostakin katoaa. Ja kun vielä hämäräkin alkoi laskeutua reitille ei ajan parantaminen onnistunut, jutteli Hannu kisan jälkeen. Ekan kierroksen aika riitti kuitenkin yleisen kakkos sijaan ja tästä oli hyvä lähteä sunnuntain kisaan.

Sunnuntaina Hannu oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä. -Kokeilin vähän eri ajotyyliä ja ilman paukkua, mutta se ei ollut hyvä. Täytyy toiselle kierrokselle palata vanhaan tyyliin, huikkasi Hannu teamilleen.

Toiselle kierrokselle Hannu latasi päivän toiseksi nopeimman ajan ja näin jälleen kakkos sija matkasi Ylihärmään. -Tyytyväinen pitää olla kun nousin kakkoseksi toisella kierroksella, on tämä niin kovaa sakkia. Rytkösen Anssi oli tänä viikonloppuna ylivoimainen, mutta koitetahan laittaa kampoohin Levillä, naureskeli Hannu kisan jälkeen.

Vaikka autoon päivitettiin uudet bensapumput ja -linjat ennen Oulun kisoja, vaivaa edelleen mystinen käyntiöhäriö hetkittäin. Eli teamilla on vielä hommia tiedossa ennen Levin päätöskisoja.

Sarjan kokonaistilanteessa Hannu on ennen Cupin päätös kisaviikonloppua jaetulla neljännellä sijalla. Sarjan kaksi viimeistä kisaa ajetaan Levllä 7-8.9.2012.

Alla linkki sarjan 7/9 kokonaistilanteeseen.

http://www.oopsware.org/Sprint812/OuluSpr1808res.htm
Sunnuntain tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint812/OuluSpr1908res.htm

HUOM! TV lähetykset MTV3 Maxilla Oulu 1 To 30.8.2012 klo 20.30 ja Oulu 2 To 6.9.2012 klo 20.30.

Future Cup-sarja jatkui 2 osakilpailulla Vanajanlinnassa

27-28.07.2012 ajettiin Future Cup-sarjan 4. ja 5. osakilpailut Vanajanlinnan upeissa maisemissa. Säänkin suosiessa molempina päivinä, oli puitteet hienolle kisaviikonlopulla tiedossa niin kuljettajille kuin katsojillekin. Kilpailun reitti oli n. 2,5 km pituinen ja se sisälsi sekä nopeaa että hidasta osuutta. Perjantaina aloitettiin kisa klo 17.00 ja lauantaina klo 14.00.

Perjantain kisassa Hannu oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla viidennellä sijalla. - Tulin liian varovasti ekan kierroksen, jarrutuspaikat oli hukassa, ajotauosta ilmeisesti johtuen, Hannu kertoi tauolla.

Toisella kierroksella ajat paranivatkin ja Hannu sai nipistettyä yhden sijan, ollen lopputuloksissa neljäs. - Kakkossija oli tänään tarjolla, mutta ajo oli toisellakin kierroksella vielä varovaista. Autossakin tuntui olevan käyntihäiriöitä joten koetetaan keksiä huomiseksi lääkkeet sekä autolle että miehelle, jotta saadaan parempi tulos, Hannu kertoi kisan jälkeen.

Lauantain kisassa Hannu latasi pohjat ekalle kierrokselle. - Tuli ihan hyvin, vaikka auto "rökää" edelleen. Täytyy yrittää tokalla kierroksella vielä parantaa aikaa, sillä ero ovat todella pienet.

Toisella kierroksella ajat paranivat vajaan sekunnin ja Hannu tippui kakkoseksi ainoastaan 0,19 sekuntia voitosta. - Tiukkaa oli, mutta näin tällä kertaa, jutteli harmistunut Hannu. Takapiikki meni nyt suht hyvin, mutta auton mystinen käyntihäiriö vaivasi edelleen. Koetetaan saada vehkeet iskuun seuraavaa kisaa varten.

Seuraavan kerran Future Cup-sarja jatkuu Oulussa 18-19.8.2012

Incar molemmista osakilpailuista lisätty videoihin.

Viiden osakilpailun jälkeen Hannu on Future Cupissa jaetulla kolmannella sijalla.
Alla linkki tuloksiin 5/9 osakilpailun jälkeen.

http://www.futurecup.fi/future-tulokset2012.pdf

Perjantain tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint712/AAUSpr2707res.htm
Lauantain tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint712/AAUSpr2807res.htm

Huom! TV lähetykset MTV3 Maxilta Vanajanlinna 1 to 9.8.2012 klo 20.30 ja Vanajalinna 2 to 16.8.2012 klo 20.30.

Hannulle niukka voitto Happy Beachilta

7.7.2012 ajettiin Vaalassa Happy Beach Asfalttisprint aurinkoisessa ja erittäin lämpimässä säässä.

Hannu lähti noin puolentoista kuukauden ajotauon jälkeen hakemaan ajotuntumaa ja testaamaan Kokkolan kilpailun jälkeen korjattua kalustoa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu johti yleiskilpailua 0,43 sekunnilla. - Mahtava rata ajaa, vaikka aikaisemmin en ole täällä hyvää tulosta saanutkaan. Jarrujen kanssa oli jonkin verran ongelmia ja ajamattomuus tuntui, mutta olen yllättynyt että se riitti pohja-aikaan, Hannu kertoi varikolla.

Toiselle kierrokselle Hannu lähti parantamaan aikaa, mutta se ei onnistunut. Ensimmäisen kierroksen aika riitti kuitenkin yleiskilpailun voittoon pienimmällä mahdollisella erolla eli 0,01 sekunnilla.

- Huh huh, olipa tiukka kisa. Omasta mielestäni toinen kierros tuli hyvin ja ajattelin ajan parantuneen, mutta kello kertoi toisin. Onneksi ensimmäisen kierroksen aika riitti tänään voittoon, Hannu kertaili varikolla kilpailun jälkeen.

Kesäkausi 2012 on Hannulla alkanut hienosti. Asfaltilla on ajettuna kuusi kilpailua ja niistä viisi yleiskilpailun voittoa. Asfaltti tuntuu maistuvan konkarille....

Seuraavan kerran Hannu starttaa 27-28.7.2012 Vanajanlinnan asfalttisprinteissä, jotka ovat Future-Cup sarjan 4. ja 5. osakilpailu.

Incar lisätty videoihin.

Tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint712/HappySpr0707res.htm

Hannu tuplavoittoon Kokkolassa

Kokkolassa ajettiin 19-20.5.2012 kaksipäiväinen kansallinen rallisprintkisa. Reittinä oli tuttu n. 3 km teollisuusalue pyöritys.

Lauantain kisassa Hannu kellotti 2 sekunnin pohjat ensimmäiselle kierrokselle. - Ajo meni ihan ok, muutaman jarrutuksen olisi voinut jättää myöhäisemmäki, kertoi Hannu tauolla.

Toisella kierroksella ajat paranivat huomattavasti ja Hannu paransi aikaansa miltei 1,5 sekuntia ja se riitti lauantain kisan voittoon. - Kaikki toimi tänään hienosti ja tästä on hyvä jatkaa huomiseen kisaan.

Sunnuntain kisa ajettiin samaa reittiä käyttäen, mutta toisinpäin. Lisähaastetta ajoon toi juuri ennen kisaa alkanut tihkusade, joka kuitenkin loppui nopeasti.

Ekan kierroksen jälkeen Hannu löytyi kolmannelta sijalta. Eroa kärkeen oli 1,39 sekuntia. - Varoin liikaan ennen kisaa alkanutta tihkusadetta. Reitti oli kuitenkin kuiva, en vain saanut luottoa autoon, yritetään iskeä toisella kierroksella.

Toisella kierroksella Hannu paransi aikaansa peräti yli 8 sekuntia ja se riitti jälleen voittoon. -Toinen kierros tuli hyvin puoleen väliin saakka, mutta sitten auton voimansiirtoon tuli jotain vikaa ja kardaani alkoi jyristää mielettömästi, joten lopun tulin varovasti. Varikolla vielä huomasimme, että pakoputki oli repeytynyt irti. Reitti oli mielenkiintoinen ajaa näin päin, kertoili Hannu.

Seuraavan kerran Mäki-Ikola Motorsport suuntaa Vaalaan, jossa ajetaan 7.7.2012 Happy Beach Asfalttisprint.

Incar kisoista lisätty videoihin.

Lauantain tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint512/KOKKOspr1905res.htm
Sunnuntain tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint512/KOKKOspr2005res.htm

Voitto ja kolmas tila takasivat hyvät pisteet

Mäki-Ikola Motorsportin kausi jatkui viikonloppuna Future Cupin kahden osakilpailun merkeissä Seinäjoella. Tammisaaresta haettu voitto oli takana ja edessä oli kahden kisan tärkeät pisteet. Lauantaina Seinäjoella kurvailtiin sadekelillä. Rengaspeli oli arpomista. Hannun ensimmäinen kierros meni ajovirheen takia pilalle. Toiselle kierrokselle renkaat vaihdettiin slikseihin ja Hannu nousi kolmannelle sijalle.- Keli oli vaikea meidän autolle ja kuskille, mutta onneksi sain edes jonkinmoisen ajan toiselle kierrokselle, AL-Härmää edustava Hannu rupatteli. Sunnuntaiksi oli povattu kuivaa keliä ja sitä se olikin. Mäki-Ikola tiesi kuivalla homman luonaavan paremmin. Tuloksena olikin nopein kellotus molemmille kierroksille. Kisan voitto 0,74 sekunnilla Anssi Rytköseen oli namia. - Se oli aika hyvä veto, toiselle kierrokselle säädettiin jarrubalanssia. Auto on kuivalla tosi nopea. Kaikenkaikkiaan hyvä viikonloppu, Hannu summasi. Future Cupin pistetilanteessa Hannu on kolmen ajetun kisan jälkeen kolmantena. Seuraavan kerran Future Cuppia kaasutellaan Hämeenlinnassa 27.-28.07.2012.

Incar kisoista lisätty videoihin.

Tulokset lauantai : http://www.oopsware.org/Sprint512/EPUAspr0505res.htm
Tulokset sunnuntai : http://www.oopsware.org/Sprint512/EPUAspr0605res.htm

Future Cup 2012 sarjatilanne 3. osakilpailun jälkeen : http://www.futurerallisprint.com/future-tulokset2012.pdf
Huom! Raaseporin osakilpailun TV lähetys MTV3 Maxilta to 10.05. klo 20.30 Seinäjoen osakilpailujen TV lähetykset MTV3 Maxilta to 17.05 ja 24.05 klo 20.30

Hannu aloitti asfalttikauden räväkästi!

29.04.2012 ajetiin Future Cup-Rallisprint asfaltisarjan ensimmäinen osakilpailu Raaseporissa. Kilpailureittinä toimi jo tutuksi tullut Horsbackin teollisuusaluelle rakennettu rata. Rataan oli saatu pituutta lisää n.1km ottamalla mukaan viime syksynä päällystettyä osuutta ja näin radan kokonaispituus oli n.3,1km.

Teamin Mitsubishi on talven aikana käyty täysin läpi niin korin, voimansiirron kuin moottorin osalta asfaltille sopivammaksi. Ja kuinka ollakkaan auto valmistui kisapäivän aattona!!! eli testaamista ei ehditty suorittaa ollenkaan. Kisaan siis lähdettiin testimielellä ja samalla Teamin uusi `Motorhome`bussi sai tulikasteen.

Ekalle kierrokselle Hannu kellotti pohjat mutta...- oma moka, ajoin stop merkistä ohi n. 20m ja ajo hylättiin. Yllättävän hyvä aika tuli, vaikka lähtösuoralla kytkin luisti ja reitin varrella auto rökäs pari-kolme kertaa aika pahasti. Jos saadaan käyntihäiriöt tauolla kuntoon niin uskon että saadaan vielä hyvä tulos tälle päivälle. Ja muistan pysähtyä stopilla!

Toiselle kierokselle Hannu latasi kovat pohjat ja se riitti yleiskilpailuvoittoon. - Tämä on hieno kiitos siitä että vaikka sielä tallissa on illan pimeinä hetkinä kiroiltu ja vietetty aikaa mielettömästi niin ei se aika aivan hukkaan ole mennyt, kertoi Hannu kisan jälkeen.

Seuraavat kisat ovat jo tulevana viikonloppuna 5-6.5 Seinäjoella jossa ajetaan kaksi Future Cup Rallisprint sarjan osakilpailua.

Incar kisasta lisätty videoihin.

Tulokset : http://www.mut-palvelu.fi/2012/rallisprint/sprint_etmkua/tulosyk.pdf

Hannu ja Timo kakkosia Löyän-Loukon rallispecialissa

10.03.2012 kurvailtiin Löyän-Loukon rallispecial Kuortaneella. Kilpailureittinä toimi n.6,5 km pituinen ek joka ajettiin 4 kertaan. Kierrosten välillä muutettiin n. puolessa välissä ollutta risteystä ja 2 viimeistä ek:ta ajettiin toisinpäin.

- Reitti oli tosi hieno ajaa vaikka lämpöaalto jo sulattikin reitin aika huonoon kuntoon. Jäätiin kahdella ekalla pätkällä turhan paljon Kosken Jarille eikä enää loppupätkillä saatu eroa kiinni, kertasi Hannu tapahtumia.

Seuraavan kerran Hannu kisaa 29.04-12 Tammisaaressa, jolloin Future Cup Asfalttisarja 2012 räjähtää käyntiin.

Ek 4 incar lisätty videoihin.

Tulokset  : http://www.oopsware.org/Sprint312/zzKuortYleTulokset.pdf

Veljekset voittoon Lapuan rallispecialissa

11.02.2012 kaasuteltiin Lapuan rallispecial Tiistenjoella. Rallissa ajettiin 4 ek:ta ja pojat kellottivat pohjat jokaiselle erikoiskokeelle. -Oli aika haastavaa ajaa nro:lla 1, koska välillä ei nähnyt kunnolla tien reunoja / penkkoja. Viimeisellä pätkällä sitten sukellettiin sisä- penkkaan oikein kunnolla mutta siitä selvittiin. Aika nopeita pätkät oli ja tarkkana sai olla lumipöperön kanssa, Hannu kertoili kisan jälkeen.

Seuraavan kerran Hannu ajaa 12.02.2012 nolla-auto tehtävissä Kauhavan Rallisprintissä.

EK3 incar lisätty videoihin.

Tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint212/zzLapuaYleTulokset.pdf

Hannu ja Timo voittoon Kauhavan rallispecialissa

29.01.2012 ajettiin Kauhavan rallispecial kirpeässä pakkas säässä. Hannu ja Timo kellottivat pohjat jokaiselle neljälle erikoiskokeelle. - Oli hyvä aloitus kaudelle, vaikka treenaaminen on jäänyt vähälle. Auto toimi hienosti ja nautin ajamisesta. Reitti oli hieno ja järjestelyt pelasivat mallikkaasti, kertoili Hannu kisan jälkeen.

Seuraavan kerran "äijät" starttaavat Lapuan rallispeciaaliin parin viikon kuluttua.

Tulokset : http://www.oopsware.org/Sprint112/zzKvanYleTulokset.pdf

Kaudella 2012 Mäki-Ikola Motorsport panostaa täysin Future Cup asfalttisarjaan.

-Talvella ajan nämä lähialueen Rallispesialit (Kauhava, Lapua, Kuortane) teamin asiakasautolla ja sitten keskityn kesään, Hannu kertoo.

VAUHDISSA MYÖS MUKANA :

 • POP Pohjanmaa
  Velj. Ala-Talkkari
  Terho Luoma Oy
  Kumho-renkaat
  Suomen Maa-Autot Oy
  Franginkari Oy
  Track Murskaus Kangas Oy
  Turkistarha
  Kari Hakomäki
 • Ylihärmän Säästöpankki
  Seinäjoen Rengaskeskus
  Linja-autoliikenne Lehtonen Oy
  Kuljetusliike M. E Iivari
  Lapuan Autohuolto
  Puutavaraliike ja
  Rakennuspalvelu
  Marko Jussila
  Seinäjoen KTK Oy