Kilpailukausi 2015

Rallisprintin SM-sarjan päätösosakilpailu ajettiin Huittisissa 11.10.2015. Nopeavauhtisella radalla oli pituutta 4000 m. Hannu lähti viimeiseen osakilpailuun nelivetoautojen jaetulta ykkössijalta.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli luokassaan toisena vain 0,03 sekuntia luokkakärjestä. -Ensimmäisellä kierroksella oli yllättävän hyvä pito, vaikka irtosoraa oli pajon. Koetetaan vielä iskeä toisella kierroksella ja taistella luokan ykkössijasta, koska se tietäisi jonkin väristä SM-mitalia.

Toisella kierroksella ajat paranivat ja Hannulle luokkavoitto 0,62 sekunnin turvin. -Toinen kierros tuli hienosti ja se riitti luokkavoittoon. Ajoin omalla tasollani sarjan sorakilpailut ja SM-hopea on hieno päätös pitkälle autourheilu uralle. Tämä harrastus on vaatinut pajon mutta myös antanut paljon. Kiitos kaikille vauhdissa mukana olleille, Hannu kiittelee.

Huittisen tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint1015/xxSeloySMspr1110res.htm

SM-sarjan lopulliset pisteet: http://www.rallisprintsm.fi/tiedostopankki/68/P_SMRS_huittinen.pdf

TV lähetys Huittisen osakilpailusta MTV Maxilla torstaina 29.10. klo 20.30.

 

 

 

SM-Sarja siirtyi soralle

Rallisprintin SM-sarja jatkui 19.9.2015 Leppävirralla kauden neljännellä osakilpailulla. Alustaksi vaihtui sora ja aikaisemmilta vuosilta tutulla reitillä oli pituutta 2600 m. Edellispäivän rankka sade taukosi ja kilpailu saatiin ajaa puolipilvisessä kuivassa kelissä. Hannu lähti kilpailuun teamin kakkosautolla, jota hän kävi testaamassa ja samalla päivittämässä sorapinnalla ajamista lähes vuoden tauon jälkeen Ruoveden rallisprintissä edellisenä viikonloppuna.

Ensimmäisen kierroksen jäkeen Hannu oli luokassaan toisena. -Hyvin tuli, vaikka ajoinkin numerolla yksi, pito vaihteli melkoisesti. Yllättävän korkealla ollaan ekan kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella Hannun aika ei parantunut ja sijoitus luokassa putosi neljänneksi. -Kierros tuli mielestäni hyvin, aika ei kuitenkaan parantunut ja sijoitus tippui. Reitti kesti hyvin, tästä on hyvä jatkaa kauden päätöskisaan Huittisiin, kertoi Hannu kilpailun jälkeen.

Leppävirran tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint915musti/MustiZspr1909res.htm

Ruoveden tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint915/PHUAspr1309res.htm

 

 

 

Hannulle toinen perättäinen nelivetocupin mestaruus

Future Cupin kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin Rovaniemellä 28-29.8.2015 kilpailukeskuksen ollessa Joulupukin Pajakylässä. Erittäin nopea reitti kiersi lähialueella pääosin pyöräteitä ja sillä oli pituutta 3,8 kilometriä. Molempina päivinä ajettiin sama reitti. Perjantaina oli iltakisa klo 16.00 alkaen ja lauantaina startattiin klo 12.00.

Perjantaina satoi rankasti ja rata oli todella liukas. Hannu ajoi ensimmäisen kierroksen riskejä välttäen ja eroa kärkeen tuli yli 10 sekuntia, sijoituksen ollessa luokassa kuudes. Kilpailu venyi lukuisten taukojen vuoksi ja lopulta toinen kierros keskeytettiin ja ensimmäisen kierroksen ajat jäivät voimaan. -Olihan liukasta ja hankala keli ajaa. Tulin varman päälle ja onneksi auto on ehjä huomista kisaa varten. Tämä oli järjestäjiltä oikea päätös keskeyttää toinen kierros, koska tällä kelillä ajo on näin nopealla radalla vaarallista.

Lauantaiksi reitti kuivui ja ajat paranivat huomattavasti. Ekan kierroksen jälkeen Hannu oli toisena vain 0,01 sekuntia kärjestä. Toisella kierroksella Hannu paransi aikaansa huimasti ja voittomarginaaliksi tuli 2,38 sekuhtia. Näin kauden 6. osakilpailuvoitto  Hannulle ja sen myötä toinen nelivetocupin mestaruus 10 pisteen erolla seuraavaan. -Ensimmäinen kierros tuli varmistellen ja toinen tuli miltei täydellisesti, iloitsi Hannu. Mestaruus maistuu todella hyvälle, koska tämä on viimeinen kauteni. Iso kiitos yhteistyökumppaneille, taustajoukoille, omalle teamille sekä kaikille kauden aikana mukana olleille. Vielä ajetaan pari sorakisaa ja se on siinä.

Perjantain tulokset: http://oopsware.org/Sprint815roisprint1/RoiUAspr2808res.htm

Lauantain tulokset: http://oopsware.org/Sprint815roisprint2/RoiUAspr2908res.htm

Lopullinen pistetilanne http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015.pdf

TV lähetys Rovaniemen osakilpailuista MTV Maxilla torstaina 10.9.2015 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Hannulle täydet SM pisteet Raahesta

Rallisprintin SM-sarja jatkui kesän toisella asfalttiosakilpailulla Raahessa 15.8.2015. Reitillä oli pituutta 2600 metriä ja se ajettiin Yritysperän teollisuusalueella.

Ensimmäiselle kierrokselle Hannu kirjautti yli puolentoista sekunnin pohja-ajan. -Pito vaihteli radalla ja oli aika tiukkoja paikkoja, mutta koitetaan parantaa vielä toisella kierroksella.

Toisella kierroksella ajat paranivat, Hannun parantaessa aikaansa 0,8 sekuntia. Näin kauden toinen SM-osakilpailuvoitto matkasi Härmään 1,13 sekunnin erolla seuraavaan. -Toinen kierros tuli puhtaammin ja pitokin oli hyvä. Auto toimii hienosti ja nyt on hyvä tatsi päällä.

Hannu johtaa 3 osakilpailun jälkeen SM-sarjan 4-veto luokkaa 5 pisteellä. Seuraava osakilpailu ajetaan Leppävirralla 19.9. jolloin alustaksi vaihtuu sora.

Tulokset http://www.oopsware.org/Sprint815cc/RaaheSpr1508res.htm

Pistetilanne 3/5 osakilpailun jälkeen http://www.rallisprintsm.fi/tiedostopankki/66/P_SMRS_raahe.pdf

TV lähetys Raahen osakilpailusta MTV Maxilla torstaina 27.8.2015 klo 20.30

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Laihialta tuplavoitot

Future Cup jatkui Laihialla 8-9.8.2015, jossa ajettiin sarjan 7. ja 8. osakilpailut. Reitti oli kaikille uusi ja se kiersi Laihian keskustan tuntumassa. Lauantaina reitillä oli pituutta 2650 metriä ja sunnuntaille ajosuunta käännettiin toisinpäin, matkan ollessa pari sataa metriä lyhyempi.

Tiimi oli korjannut ja huoltanut autoa Imatran jälkeen ja muutamista vastoinkäymisistä johtuen auto saatiin kuntoon vasta kisaviikon torstaina, joten testit jäivät olemattomiksi. Tästä huolimatta tiimi lähti luottavaisin mielin Laihialle, joka oli miltei kotikisa ja johon oli kutsuttu myös yhteistyökumppanit seuraamaan kilpailua.

Lauantaina ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli toisena. -Auto toimi moitteettomasti, ajamattomuus näkyi jarrutuksissa. Reitti on tosi hieno. Ero kärkeen on pieni, kaikki on vielä toisella kierroksella mahdollista.

Toisella kierroksella jarrutuspaikat löytyivät paremmin. -Toinen kierros tuli hyvin, eikä virheitä tullut, iloitsi reilun pohja-ajan kirjauttanut Hannu. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen kisaan.

Yöllisten ukkoskuurojen jälkeen sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisena ja kisa saatiin ajaa hyvissä olosuhteissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli jälleen toisena.  -Näinpäin ajettuna reitti on ahtaampi ja haastavampi. Ei tullut aivan puhtaasti, joten parantamisen varaa jäi.

Toisella kierroksella ajat paranivatkin ja Hannulle viikonlopun toinen voitto. -Alkuosa tuli hyvin, mutta leikkasin yhden shikaanin liian sisältä. Oikea etuvanne osui jakajan reunaan, jonka jälkeen auto alkoi täristää, oli tuuria että rengas pysyi vanteella. Tämä oli hieno viikonloppu koko tiimille, koska autolle on tehty paljon remonttia kahden viikon aikana.

Sarjatilanteessa Hannu nousi jälleen kärkipaikalle ja eroa kakkoseen on 7 pistettä. Seuraavat ja samalla tämän kauden viimeiset Future Cup kisat ajetaan Rovaniemellä 28-29.8.2015.

Launtain tulokset http://www.oopsware.org/Sprint815/LaihUAspr0808res.htm

Sunnuntain tulokset http://www.oopsware.org/Sprint815bbb/LaihUAspr0908res.htm

Sarjatilanne 8/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015.pdf

TV lähetys Laihian osakilpailuista MTV Maxilla torstaina 20.8.2015 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Imatralla epäonnea

Future Cup karavaani suuntasi lähes kahden kuukauden tauon jälkeen kohti Imatraa, jossa ajettiin sarjan 5. ja 6. osakilpailut 4-5.7.2015. Kilpailu ajettiin viime vuoden tapaan Suomen Kerta Oy:n ympäristössä, reittiä oli hieman muunneltu ja pidennetty viime vuodesta.

Lauantain kisa starttasi klo 14 erittäin helteisessä säässä, joka koetteli niin kuljettajia kuin autojakin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu oli toisena 0,22 sekuntia kärjestä. -Tein muutaman virheen ja välillä ajettiin kahdella pyörälläkin. Oikea etupää sai kovan iskun, mutta onneksi mitään ei hajonnut, vaihdetaan varmuuden vuoksi vetoaksila. Toisella kierroksella taistellaan vielä voitosta, huikkasi Hannu kierrosten välissä.

Toisella kierroksella juuri ennen ison luokan lähtöä taivas repesi ja vesikuuro piiskasi radan liukkaaksi. Ajat eivät parantuneet ja näin Hannulle lauantailta kakkossija. -Olipa huonoa tuuria tämän sateen suhteen, koska sade alkoi juuri ennen meidän luokan lähtöä toiselle kierrokselle. Vähän jäi hampaan koloon huomista varten.

Lauantain tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint715/ImUAspr0407res.htm

Sunnuntaina reitti käännettiin toisinpäin pienin muutoksin. Kisa saatiin ajaa pilvipoutaisessa ja viileämmässä säässä kuin lauantaina.

Ensimmäisellä kierroksella reitin loppuosuudella autosta hajosi turbo ja näin päivän ajot oli ajettu. -Alku tuli tosi hyvin ja epävirallisten kellotusten mukaan olin kärkivauhdissa. Mutta sitten auto hyytyi n. 400 metriä ennen maalia ja köröttelin ykkösvaihteella maalilipulle. Turbon akseli katkesi ja jatkaminen on mahdotonta, koska meillä ei ole varaturboa, harmitteli Hannu.

Future Cup sarja jatkuu kahdella seuraavalla osakilpailulla Laihialla 8 ja 9 elokuuta.

Sunnuntain tulokset http://www.oopsware.org/Sprint715bbb/ImUAspr0507res.htm

Sarjatilanne 6/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015.pdf

TV lähetys Imatran osakilpailuista MTV Maxilla torstaina 16.7.2015 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Hannulle voitto SM-osakilpailusta

Lauantaina 23.5. ajettiin Nurmijärvellä Karhunkorven teollisuusalueella kauden toinen rallisprintin SM-osakilpailu. Reitillä oli pituutta n. 2800 m ja alustana oli asfaltti. Sateen uhka oli päällä, mutta Hannu sai ajettua molemmat kierrokset kuivalla radalla.

Ensimmäisellä kierroksella lähtö epäonnistui ja rata oli melko liukas, silti nopein aika. Toisella kierroksella pito ja sen myötä ajat paranivat ja Hannulle voitto 1,15 sekunnin erolla kakkoseen. - Ensimmäisessä lähdössä auto meinasi sammua lähtöviivalle ja rata oli paikoin aika liukas, muuten ajo ok. Toinen kierros tuli jo paremmin. Tämä Nurmijärven rata sopii minulle hyvin, kertasi Hannu kilpailun jälkeen.

Lue lisää http://urheiluuutiset.com/hannu-maki-ikola-nurmijarven-sm-rallisprintin-nopein/

Tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint515%20xxx/NurmiSpr2305res.htm

SM tilanne 2/5 osakilpailun jälkeen http://www.rallisprintsm.fi/tiedostopankki/63/2015_05_24T20_46_25255.pdf

TV lähetys Nurmijärven kilpailusta MTV Maxilla torstaina 4.6.2015 klo 20.30

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Tuplavoitot Oulusta

Future Cupin 3. ja 4. osakilpailut ajettiin OuluZonen moottoriradalla 9-10.5.2015. Reitillä oli pituutta n. 2000 m ja sunnuntaina ajosuunta käännettiin toisinpäin.

Lauantaina sateen uhka leijui ilmassa ja ensimmäinen kierros saatiinkin ajaa melko kuivassa, mutta koleassa säässä. Ensimmäisellä kierroksella Hannu ajoi 0,8 sekunnin pohjat. - Koitin iskeä heti ekalla kierroksella, koska säätiedote lupaa iltapäivälle sadetta. Hyvä aika, vaikka kierros ei tullut täysin puhtaasti.

Toisella kierroksella sadekuurot kastelivat radan, eikä ajat enää parantuneet. Ensimmäisen kierroksen aika riitti voittoon ja niin täydet sarjapisteet Hannulle. - Liukasta oli, vaikka vaihdettiinkin sadepyörät alle ja muutettiin auton säätöjä. Toiseksi nopein aika kuitenkin tälle kierrokselle, myhäili tyytyväinen Hannu kisan jälkeen.

Sunnuntaina aamu valkeni aurinkoisena, mutta edelleen koleana ja tuulisena. Tiimi oli illan aikana huoltanut auton sunnuntain kisaan. Ensimmäiselle kierrokselle Hannu ajoi jälleen pohjat 0,1 sekunnin erolla. - Kierros tuli melko puhtaasti, toki parannettavaakin jäi. Tiukkaa on, Arolan Harri hengittää niskaan pienellä erolla. Jarrutuspaikoista voisi saada vielä muutamia kymmenyksiä pois, myös takapiikeissä olisi parannettavaa.

Toisella kierroksella Hannu paransi aikaansa 0,6 sekunnilla ja se riitti viikonlopun toiseen voittoon. - Tulin agressiivisemmin tämän kierroksen ja sain nipistettyä ajasta vielä pois. Auto pelaa hienosti. Olipa hieno viikonloppu koko tiimille, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin, Hannu kertoi palkintojenjaossa.

Hannu jatkaa nelivetosarjan piikkipaikalla seuraaviin Future Cup kisoihin, jotka ajetaan Imatralla 4-5.7.2015

Lauantain tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint515/Oulu1spr0905res.htm

Sunnuntain tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint515bbb/Oulu2spr1005res.htm

Sarjatilanne 4/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015.pdf

Joukkuekilpailun tulokset 4/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015-joukkuekilpailu.pdf

TV lähetys Oulun kilpailuista MTV Maxilla torstaina 21.5.2015 klo 21.00

Incar lisätty videoihin

 

 

 

Future Cupin avausviikonloppuna vaikeuksien kautta voittoon

Osakilpailut ajettiin tutulla Horsbäkin teollisuusalueella Tammisaaressa 25-26.4. Molempina päivinä reitin pituus oli n. 3200 m. Lauantaina oli edellisvuosilta tuttu reitti ja sunnuntaina reitti ajettiin vastapäivään muutamin muutoksin.

Lauantain kisa starttasi klo 16.00 ja saatiin ajaa pilvipoutaisessa säässä. Ekan kierroksen startissa Mitsun voimansiirto hajosi ja tiimille oli töitä tiedossa. - Etuperä hajosi lähdössä ja se oli siinä. Toivottavasti saadaan auto kuntoon toiselle kierrokselle. Tämä on motorsporttia kertoi pettynyt Hannu.

Tiimi teki hienoa työtä kierrosten välillä ja auto saatiin kuntoon. Kiitos kaikille mukana olleille ja työkalujen lainaajille. Toiselle kierrokselle Hannu ajoi ajan joka oikeutti kilpailun kolmanteen sijaan. - Ihan hyvä tulos tälle päivälle, vaikka auto ei toiminutkaan moitteettomasti etupään osalta. Vaihdamme toisen lukon illalla etuperään, katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Tämän päivän tulokseen täytyy olla tyytyväinen, totesi Hannu.

Sunnuntai valkeni sateisena ja harmaana. Tiimi oli tehnyt illan ja yön aikana etulukon vaihdon autoon ja aamulla tehtiin työ päätökseen. Ensimmäiselle kierrokselle Hannu ajoi toiseksi nopeimman ajan. - Liukasta oli ja varoin vähän liikaa muutamissa paikoissa. Auto toimi paremmin kuin eilen ja jos keli kuivaa toiselle kierrokselle, niin yritetähän iskeä.

Toiselle kierrokselle keli kuivui ja ajat paranivat. Hannu latasi pohjat ja se riitti koko kisan voittoon. - Huh huh olipa yritystä tällä kierroksella, ehkä jopa hieman liikaakin. Ei olisi yöllä uskonut, kun makasi vesisateessa auton alla remonttia tehden, että tänään juhlitaan voittoa. Ei näköjään ikinä kannata luovuttaa, kertoi tyytyväinen Hannu palkintojenjaossa.

Kahden viikon kuluttua Future Cup sarja jatkuu kolmos ja nelos osakilpailuilla Oulussa.

Lauantain tulokset: http://www.mut-palvelu.fi/2015/rallisprint/tammisaari1/tulosyk.pdf

Sunnuntain tulokset: http://www.mut-palvelu.fi/2015/rallisprint/tammisaari2/tulosyk.pdf

Sarjatilanne 2/10 osakilpailun jälkeen http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015.pdf

Joukkuekilpailussa Team Härmän Häjyt (Hannu Mäki-Ikola, Sami Mukkala ja Jere Pensas) ovat sijalla 2

Joukkuekilpailun tilanne 2/10 osakilpailun jälkeen: http://www.futurecup.fi/future-tulokset2015-joukkuekilpailu.pdf

TV-lähetys Tammisaaren kilpailusta MTV Maxilla torstaina 7.5.2015 klo 19.40

Incar lisätty videoihin

 

 

Kesäkausi polkaistiin käyntiin Kemorassa

Kokkolan UA järjesti kauden ensimmäisen asfalttisprintin Vetelin Kemorassa 17.4.2015. Kemoran rata-alueelle oli rakennettu n. 2 kilometrin reitti, joka kierteli osittain Kemoran rataa vastapäivään ja johon oli lopuksi lisätty hidasta mikroautoradan osuutta. Kilpailupäivä oli pilvipoutainen ja tuulinen, lämpötilan ollessa muutaman asteen plussan puolella.

Talven aikana auton voimansiirto on huollettu, mutta muuten auto on melko lähellä viime vuotisia säätöjä.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hannu johti kisaa vajaalla sekunnilla. - Ihan hyvä sijoitus, vaikka tein monia ajovirheitä ja ajo oli muutenkin tahmeaa. Auto saatiin eilen illalla käyntiin, joten testata ei ole keretty ollenkaan.

Toisella kierroksella aika parani lähes sekunnin ja sillä tuli voitto ja päivän nopein aika. - Toinen kierros tuli jo vähän puhtaammin, ajamattomuus toki näkyi. Ihan tyytyväinen olen kesäkauden avaukseen. Tehdään viikolla muutamia muutoksia autoon ja lähdetään ensi viikonloppuna puolustamaan Future Cupin nelivetomestaruutta, tyytyväinen Hannu totesi kisan jälkeen.

Future Cup sarja starttaa Tammisaaresta tulevana viikonloppuna kahdella osakilpailulla.

Tulokset: http://www.oopsware.org/Sprint415/KokkoSpr1804res.htm

 

2015 SARJA MATKAA RAASEPORISTA ROVANIEMELLE!!!

Kesällä 2015 kisat starttaavat huhtikuun lopulla Etelä-Suomesta ja kausi päätetään elokuussa pohjoiseen.
Karavaani kulkee halki Suomen seuraavasti:

 • 25.-26.4. Raasepori
 • 9.-10.5. Oulu
 • 4.-5.7. Imatra
 • 8.-9.8. Laihia
 • 28.-29.8. Rovaniemi

 

 


VAUHDISSA MYÖS MUKANA :

 • POP Pohjanmaa
  Velj. Ala-Talkkari
  Terho Luoma Oy
  Kumho-renkaat
  Suomen Maa-Autot Oy
  Franginkari Oy
  Track Murskaus Kangas Oy
  Turkistarha
  Kari Hakomäki
 • Ylihärmän Säästöpankki
  Seinäjoen Rengaskeskus
  Linja-autoliikenne Lehtonen Oy
  Kuljetusliike M. E Iivari
  Lapuan Autohuolto
  Puutavaraliike ja
  Rakennuspalvelu
  Marko Jussila
  Seinäjoen KTK Oy